image
Sursa foto: Getty Images

Mbappe îmi aduce aminte de Ronaldo: Pe cine mizează Griezmann la câștigarea Balonului de Aur

Antoine Griezmann este unul dintre cei 30 de fotbalişti nominalizaţi de France Football la Balonul de Aur 2018, după un sezon aproape perfect: a câștigat cu Atletico Madrid Europa League și Supercupa Europei, iar cu naționala Franței a devenit campion mondial.

"Este incredibil, nu există cuvinte să descriu emoţiile simţite. Nu ştii ce să faci, să stai cu familia, cu coechipierii sau cu suporterii. Faci câte puţin din toate în final. În vestiare a fost o nebunie totală. Pusesem un filmuleţ pe Instagram, şi în timp ce îl vizualizam, îmi spuneam: «Incredibil, am reuşit!». Te uiţi stânga-dreapta şi îţi vezi colegii sărbătorind ca nebunii alături de Cupa Mondială. Incredibil", a spus Griezmann, într-un interviu acordat France Football.

După Supercupa Europei, Atletico a sărbătorit alături de fani victoria categorică obţinută împotriva rivalilor din Madrid, iar fiesta reușită a dat ideea unei mari petreceri și la naţionala Franței.

"Am trimis un mesaj antrenorului dacă putem sărbători în vreun fel. Am făcut acea demonstraţie după Supercupă şi a fost minunat. I-am spus: «De ce nu facem la fel şi noi?». Aducem Cupa, facem prezentarea fiecărui jucător şi apoi facem turul stadionului. Trebuia să facem ceva cu suporterii noştri. I-a plăcut ideea şi a vorbit cu preşedintele".

Mbappe este pariul lui Griezmann, pe care îl compară cu Cristiano Ronaldo din perioada de la Manchester United: "Îmi aduce aminte de Cristiano când juca la Manchester. Ronaldo era jucătorul care juca în bandă, dribla mult şi pasa, dar nu căuta golul. Iar când Kylian o să facă ce a făcut Cristiano la Madrid, mâ gândesc la un singur deznodământ, poate să marcheze 50 de goluri".

Totuși, Griezmann e de părere că Balonul de Aur 2018 ar trebui să revină unui francez, chiar el visând la mult râvnitul trofeu: "Pentru mine este un vis. Eşti cel mai bun dintre cei mai buni. Printre câştigători găseşti doar exemple de fotbalişti şi oameni. Este un vis să devin şi eu un exemplu pentru viitorele generaţii. Suntem Campioni Mondiali, facem parte din cea mai bună echipă a lumii. În cea mai bună echipă a lumii, trebuie să existe şi cel mai bun jucător, corect? Oricum ar fi, asta este părerea mea. Apoi urmează voturi, opinii, juriu diferit. Dar în final cred că un francez merită Balonul de Aur".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: