image
Sursa foto: Jurnal.md

Consilierul prezidențial, Veaceslav Negruță: „Există riscul ca auditul datoriei Moldovagaz să nu fie făcut până pe 1 mai”

Veaceslav Negruță, consilier prezidențial și membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV că în cazul în care auditul datoriei Moldovagaz nu va fi făcut până pe 1 mai, așa cum prevede protocolul suplimentar la contractul de livrare a gazelor semnat cu Gazprom, ar trebui să se prelungească termenul.

„Da, acum este un risc anume că nu se va reuși să fie făcut până la 1 mai acest audit, să fie finalizat, raportul final să fie prezentat și aprobările necesare. Riscul există, dar, totodată acest protocol este un protocol între doi reprezentanți ai acționarilor, vicepremierul Andrei Spânu, pe deoparte, și președintele Gazprom, Miller, pe de altă parte. Acest protocol, în cazul în care ambele părți consideră că această situație are explicații de ce s-a întâmplat o întârzâiere, inclusiv lucrul auditului, posibil poate să se întârzie cu o săptămână, două, trei, pentru că durează o lună până când se selectează această companie. Eu nu văd motiv de ce nu s-ar așeza din nou la o discuție și ar negocia o amânare a acestui termen de 1 mai. Dacă este buna intenție din partea ambelor părți, orice astfel de protocoale pot fi ușor de modificate prin discuții adiționale, ” a declarat Negruță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: