image
Sursa foto: Profimedia

Michel Platini şi Sep Blatter nu scapă de probleme. Decizia Parchetului elvețian

În iulie, fostul președinte al UEFA, Michel Platini (67 de ani) și fostul șef al FIFA, Sepp Blatter (86 de ani) au fost achitați de justiția elvețiană în cazul de fraudă care i-a spulberat în 2015 ambiţiile lui Platini de a accede în fruntea fotbalului mondial.

Numai că acum Parchetul din Elveția a făcut apel, potrivit L'Equipe, pentru anularea totală a deciziei.

Înainte de achitarea celor doi, parchetul elveţian ceruse un an şi opt luni de închisoare pentru Platini și Blatter.

Ei erau acuzaţi şi de management defectuos, abuz de încredere şi fals. În plus, ei au fost suspectaţi că "au făcut în mod ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de două milioane de franci elveţieni (1,8 milioane de euro) în favoarea lui Michel Platini".

Platini, triplu câştigător al Balonului de Aur, a fost consilier al lui Blatter între 1998 şi 2002, în timpul primului mandat al elveţianului la șefia FIFA. În contractul încheiat în 1999 era prevăzută o remuneraţie anuală de 300.000 de franci elveţieni, "facturată de Platini şi plătită integral de FIFA".

În 2011, la 8 ani de la încheierea activităţii sale de consilier, Platini "a reclamat o datorie de două milioane de franci elveţieni", plătită de FIFA "cu ajutorul" lui Sepp Blatter, şi considerată "nefondată" de către procuratură.

Pe toată durata investigației și a procesului, Platini și Blatter au subliniat mereu că au convenit verbal asupra unui salariu anual de un milion de franci elveţieni pentru activitatea de consiliere, dar că finanţele FIFA de la acea vreme nu permiteau plata lui Michel Platini, astfel că diferența ar fi fost plătită cu întârziere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: