image
Sursa foto: ted.com

Cine are de câștigat, de fapt, din achiziția Twitter de către Elon Musk

Anunțul achiziției Twitter de către Elon Musk a ajuns online la începutul acestei săptămâni ca o furtună. După câteva zile, încep să se vadă și consecințele. Foarte mulți oameni s-au alăturat platformei și mai mulți și-au închis conturile. În aceste practici, a fost identificat și un trend.

Având în vedere personalitatea lui Elon Musk și anunțurile făcute de cel mai bogat om din lume în ultimele săptămâni și luni, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că nu toți vor să devină clienți ai rețelei sale sociale. Interesantă este însă afinitatea politică a celor care decid să părăsească platforma, versus cei care s-au alăturat după anunțul achiziției. Din câte se pare, conservatorii au câștigat urmăritori, cele mai multe conturi fiind noi, în timp ce democrații, progresiștii au pierdut urmăritori, din cauza închiderii conturilor din spate.

Conform datelor agregate de Twitter, anunțul lui Elon Musk a dus la dezactivarea unui număr semnificativ de conturi pe rețeaua de socializare. Foarte mulți au promis că vor face acest gest încă de la primele zvonuri legate de o eventuală achiziție. În același timp, s-au deschis o sumedenie de conturi noi, scrie Playtech.ro.

Cea mai vizibilă scădere a numărului de urmăritori a resimțit-o fostul președintele Barack Obama. Atât el, cât și soția sa, Michelle Obama, au pierdut câteva mii de urmăritori într-un timp scurt. Trendul s-a văzut și la democratul Bernie Sanders. Datele au fost confirmate de numeroase entități progresiste.

La polul opus, conturi ale personalităţilor conservatoare de dreapta au câştigat pe Twitter un număr important de urmăritori în ultimele zile, cum ar fi republicana Marjorie Taylor Greene (foto), membră a Camerei Reprezentanţilor a SUA, sau senatorul republican Ted Cruz, care au acum peste o sută de mii şi, respectiv, câteva zeci de mii de urmăritori în plus. Din câte se pare, în spatele noilor urmăritori se află conturi noi ale oamenilor care au luat ad-literam absolutismul lui Elon Musk pe marginea exprimării libere și a opoziției cenzurii. Nu mai puțin de 90.000 de urmăritori noi a avut și președintele conservator de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: