image
Sursa foto: mai.gov.md

În această noapte și în cursul zilei de mâine vor fi organizate noi antrenamente cu elicopterul Black Hawk

În această noapte și în cursul zilei de mâine vor fi organizate antrenamente cu elicopterul Black Hawk, în Chișinău și imprejurimi, anunță Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) 2023.

Potrivit sursei, BPDS ”Fulger” a IGP, în comun cu polițiști din Polonia, vor desfășura exerciții pe timp de noapte, în vederea sporirii nivelului de pregătire, atenție, reacție și intervenție. În antrenament vor fi dezvoltate abilitățile cu privire la lucrul cu aparatura de vedere pe timp de noapte - Night vision.

Night vision reprezintă o tehnologie de ultimă oră prin care luptătorii își îmbunătățesc vederea pe timp de noapte, cu ajutorul unor binocluri speciale atașate căștilor de intervenție. Prin această modalitate crește capabilitatea de supraveghere a zonelor de interes și sporește capacitatea de intervenție.

Totodată, mâine, elicopterul Black Hawk va fi angrenat în antrenamente tactice și va survola capitala și împrejurimile acesteia.

Scopul acțiunilor desfășurate, constituie perfecționarea noilor tactici și procedee de acțiune ale polițiștilor pe domeniul de securitate, preluate de la omologii polonezi.

În practica internațională, antrenamentele tactice care au loc în contextul desfășurării unor evenimente de anvergură reprezintă normalitate pentru țările gazdă. Antrenamentele sunt coordonate în comun de către toate instituțiile responsabile de domeniul securității naționale.

Menționăm că exercițiile de securitate au loc pe parcursul acestei săptămâni și se desfășoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova în contextul Summitului Comunităţii Politice Europene.

Din rațiuni de securitate, mai multe informații, inclusiv cele care prevăd antrenamente precum si unele restricționări, nu pot fi date publicității decât foarte aproape de momentul iproducerii acestora. În acest context, autoritățile naționale fac apel la înțelegere din partea cetățenilor pentru inconveniențele generate de lipsa informării prealabile pe problemele date.

GMSS informează că pe parcursul lunii mai vor fi organizate mai multe simulări și antrenamente tactice în vederea asigurării desfășurări la un nivel înalt al Summitului CPE, în Republica Moldova.

Autoritățile, mizează pe atitudinea proactivă a cetățenilor în tot angrenajul de pregătiri pentru acest eveniment de anvergură care se va aveal loc în țara noastră, în localitatea Bulboaca.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: