image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Benzina și motorina, mai scumpe cu 3 bani; ANRE a stabilit noi prețuri la carburanți

Marți, litrul de benzină va costa 23,70 lei, cu 3 bani mai mult. Și litrul de motorină se scumpește cu 3 bani și va costa 19,31 lei.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că ultimele majorări ale prețurilor la carburanți se datorează exclusiv dinamicii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor.

„După o perioadă îndelungată de scăderi, ANRE atestă actualmente o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă într-o apreciere zilnică a prețurilor de circa 2-9 bani per litru. De la începutul anului curent, prețul la benzină s-a majorat cu 0,38 lei/litru sau (+1,6%), iar cel la motorină a scăzut cu 4,33 lei/litru sau (-18,32%)”, menționează ANRE.

ANRE subliniază că continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii de corectitudinea calculării zilnice a prețurilor stabilite pentru procurarea carburanților.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: