image
Sursa foto: Profimedia

„Am fost un alcoolic vesel, acum sunt unul trist”; A rămas fără bani și casă: „Voi renunța când voi fi în sicriu”

Paul Gascoigne (56 de ani), considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria Angliei de către fanii din Regatul Unit, a fost doborât de dependența de alcool.

Fostul fotbalist de la Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers, Middlesbrough, Everton, Burnley, GS Tianma și Boston United a adunat 57 de selecții și 10 goluri la naționala Angliei. Gascoigne s-a retras în 2005, iar de atunci a încercat constant să pună stop consumului de alcool.

Deși a cheltuit sume uriașe pentru a se interna de mai multe ori la clinici de dezintoxicare și merge la întâlnirile ”Alcoolicilor Anonimi”, fostul mijlocaș nu a reușit niciodată să renunțe la alcool. Mai mult, a pierdut toți banii adunați în cariera de fotbalist și a rămas și fără casă.

Acum locuiește cu managerul său Katie Davies, în sudul Angliei, notează Daily Mail. ”Am fost un alcoolic vesel, acum nu mai sunt. Sunt unul trist. Nu mai ies să beau în oraș, beau în casă. Oamenii îl știu pe Paul Gascoigne, dar pe Gazza (n.r.- porecla sa) nimeni nu-l știe.

Nici eu câteodată. Încerc să nu fiu deprimat, pentru că toată lumea e la pământ. Când simt că pic, atunci ridic paharul și mă înveselesc”, a spus Gascoigne.

”Mă gândesc în ce situații am fost și am pus și alți oameni, închisoare, dezintoxicare, trăgeam cocaină de pe colacul de la toaletă, apoi am fost întrebat dacă vreau să fiu ambasadorul țării. Nu știam dacă să râd sau să plâng.

Sunt mândru de ceea ce am oferit oamenilor. Am donat aproape un milion de lire pentru 10 cazuri caritabile și le-am spus să păstreze tăcerea. Nu voi renunța niciodată! Cred că voi renunța la alcool doar atunci când voi fi într-un sicriu”, a încheiat Paul Gascoigne.

Desemnat cel mai bun fotbalist al anului în Anglia în 1988, Gascoigne a cucerit 4 trofee în carieră, Cupa Angliei cu Tottenham, două titluri de campion al Scoției și Cupa Scoției cu Rangers.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: