image
Sursa foto: Getty Images

Pedri a câștigat trofeul Golden Boy! Moment special pentru puștiul cu clauza de 1 miliard €

Pedri Gonzalez (18 ani) a câștigat trofeul Golden Boy, care se acordă celui mai bun tânăr fotbalist al anului.

FC Barcelona a făcut anunțul pe pagina oficială de Twitter a clubului. Pedri i-a învins în cursa pentru trofeu pe Eduardo Camavinga (Real Madrid), pe italianul Daniele Maldini (AC Milan), fiul celebrului Paolo Maldini, sau pe englezii Jude Bellingham (Borussia Dortmund) sau Mason Greenwood (Manchester United).

Cotidianul torinez Tuttosport oferă acest premiu începând din 2003. Pedri a obținut trofeul după ce a ajuns cu naționala Spaniei în semifinalele EURO 2020, iar la JO 2020 a obținut medalia de argint cu selecționata olimpică.

Cotat la 80 de milioane de euro, Pedri are la activ 56 de meciuri în tricoul Barcelonei, pentru care a marcat patru goluri și a livrat șase pase de gol.

Primul câştigător al trofeului Golden Boy a fost olandezul Rafael van der Vaart, iar ulterior şi-au trecut numele în palmaresul său englezul Wayne Rooney, argentinianul Lionel Messi, spaniolii Cesc Fabregas şi Isco Alarcon sau francezul Kylian Mbappe.

Pedri și-a prelungit recent contractul cu FC Barcelona până în 2026, iar clubul i-a setat o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: