image
Sursa foto: Jurnal.md

Sporuri lunare de până la 50% din salariul de bază pentru funcționarii APL; Proiectul de lege, votat în lectura a doua

Autoritățile publice locale de nivelul I vor putea acorda sporuri lunare pentru funcționarii publici de execuție de până la 50 la sută din salariul de bază, potrivit proiectului de lege votat astăzi, de Parlament în lectura a doua.

Potrivit proiectului, sporurile vor fi acordate în vederea consolidării capacităților profesionale ale funcționarilor publici de execuție din cadrul primăriilor. Mijloacele financiare în acest scop vor fi alocate din veniturile proprii generate de autoritatea publică locală, în baza unui regulament intern aprobat printr-o decizie a consiliului local.

Sporul va putea fi acordat funcționarilor publici care nu beneficiază de indemnizația lunară prevăzută în Legea privind administrația publică locală. În document mai este prevăzută mărimea și modalitatea de acordare a acestor sporuri lunare.

Modificările propuse urmăresc eliminarea inechității create de normele juridice ce vizează creșterea salarială a primarilor, viceprimarilor și secretarilor consiliilor locale în raport cu funcționarii publici de execuție din cadrul primăriilor.

Parlamentul a acceptat și amendamentul propus de deputata Larisa Voloh, președinta Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, referitor la modalitatea de ocupare a funcției de secretar al consiliului local.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: