Sursa citată menţionează că au existat două motive ale conflictului dintre Zidane şi Florentino Perez. Primul: tehnicianul a întocmit o listă cu mai mulţi jucători de care voia să se despartă, din cauza atitudinii avute în ultimul sezon. Gareth Bale reprezenta cea mai mare problemă, mai ales după declaraţiile date după finala Ligii Campionilor (3-1, cu Liverpool). Însă nici atitudinea avută de Cristiano Ronaldo, care a dat de înţeles că ar putea pleca, nu a fost de neglijat.

Dar nu a fost numai asta. Zidane a rămas cu un gust amar după ce s-a întâmplat în Cupa Regelui, împotriva lui Leganes. De atunci, tehnicianul francez a decis să nu se mai bazeze pe serviciile mai multor jucători ca Theo Hernandez, Vallejo şi Marcos Llorente.

Pentru noua campanie, Zidane voia întăriri la echipă: jucători noi, pe care francezul să se bazeze, astfel încât echipa să facă faţă pe toate fronturile: campionat, cupă şi Liga Campionilor. Zidane a fost clar: era nevoie de transferuri, pentru ca echipa să continue să câştige.

Dar nu numai problema plecărilor a existat la Real Madrid. Zidane şi Florentino Perez au avut păreri divergente şi în privinţa achiziţiilor. Clubul avea alte priorităţi decât cele ale antrenorului, iar preşedintele i-a transmis clar că cea care se va ocupa de transferuri este conducerea.

Aşa s-a ajuns în situaţia în care Zidane nu a mai vrut să continue la Real Madrid. A fost mai mult invitat să plece, iar aşa se explică decizia care a surprins întreaga lume a fotbalului: Zidane a renunţat la banca "albilor", după 3 trofee UEFA Champions League consecutive.