image
Sursa foto: jurnal.md

Secretarul Președinției, despre Almanahul lui Dodon: „Versiunea că primarii au achitat serviciile de curierat este un fals”

Versiunea lansată în spațiul public precum că primarii urmează să achite serviciile de curierat prestate de Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” pentru difuzarea voluminosului Almanah Politic dedicat exclusiv șefului statului, ar reprezenta un fals. Cel puțin asta susține secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, Nicolae Posturusu, într-un răspuns dat deputatei Maria Ciobanu.

La 3 septembrie deputata a solicitat Președinției să fie informată de unde, cât costă acest Almanah și cine plătește cheltuielile poștale.

Într-un răspuns semnat de secretarul general al aparatului Președinției, Nicolae Posturusu, o informează că inițiativa elaborarării acestei broșuri îi aparține companiei Poliexpert și că pentru aceasta nu s-au cheltuit bani din bugetul public.

„Publicația a fost creată și tipărită exclusiv din sursele acestei instituții (...). Ulterior compania Poliexpert a transmis cu titlu gratuit Aparatului Președintelui 1600 de exemplare”, se spune în răspunsul oficial al Președinției.

Potrivit aceleiași surse, pentru difuzarea raportului a fost încheiat un contract cu Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” în sumă de 23 000 de lei. „Versiunea lansată în spațiul public precum că destinatarii urmează să achite aceste servicii de curierat reprezintă un fals”, se mai spune în răspuns.

Deputata Maria Ciobanu se întreabă care va fi reacția primarilor care, totuși, au fost nevoiți să achite serviciile de curierat.

„Dar ce zic primarii, care au fost obligați să plătească la oficiile poștale pentru Almanahul politic dedicat activității președintelui Dodon?

Merită Ordinul "Gloria Muncii" atât compania Poliexpert, cât și Nicolae Posturusu!”, a ironizat deputata.

docdoc

Amintim că anterior Jurnal.md a luat legătura cu câțiva primari din RM, unii dintre ei au anunțat că nu au primit încă voluminosul raport, alții au declarat că trebuie să achite pentru acest „cadou” 23 de lei ÎS Poșta Moldovei.

„Destinatarul coletului nu este primăria, ci persoana fizică, primarul. Serviciile poștale (23 de lei,) urmează să fie achitate de către primar. Astăzi am mers la poştă sa facă retur pachetului”, a declarat anterior pentru Jurnal un primar din raionul Criuleni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: