image
Sursa foto: Jurnal.md

Chicu: Unii preoți continuă să oficieze slujbe religioase; Mai mulți copii ai unui preot au fost infectați cu coronavirus

Autoritățile așteaptă ca vârful epidemiei de coronavirus în RM să se producă la mijlocul lunii aprilie. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

În context, premierul a mai declarat că potrivit informațiilor obținute de la angajații MAI, pe parcursul săptămânii unii preoți au continuat să oficieze slujbe religioase. „Din păcate avem deja mai mulți preoți care sunt contaminați. În cazul unui preot din Chișinău care are mai mulți copii, s-au molipsit și unii dintre copiii acestuia. De aceea fac un apel către toți să ne manifestăm credința acasă, fără a pune în pericol viața apropiaților și a membrilor comunității”, a spus Chicu.

Premierul a adăugat că apar cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în or Ștefan Vodă, Soroca și satul Carahasani și din această cauză a fost luată decizia ca aceste localități să intre în carantină.

„Rugăm populația din aceste localități să manifeste înțelegere, să coopereze cu autorităție statului, cu reprezentanții MAI și să se conformeze totalmente acestui regim”, a spus el.

Premierul a mai adăugat că ieri în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale a fost adoptat un mecanism de readucere acasă a cetățenilor RM aflați peste hotare prin intermediul rutelor charter. MAEIE va fi instituția principală care se va ocupa de organizarea acestui proces.

Solicitările cetățenilor sunt colectate prin intermediul ambasadelor și consulatelor. Primii în liste vor fi incluși cetățenii care sunt mai vulnerabili. Mecanismul va funcționa de săptămâna viitoare. Actualmente în RM vin încă acele avioane contractate de companiile de turism.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: