image
Sursa foto: parlament.md

Grosu, întrevedere cu Reprezentantul Special al AP OSCE: „Rusia și grupările criminale au încercat să compromită alegerile”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est, Kristian Vigenin, aflat în vizită în țara noastră.

În cadrul discuției, șeful legislativului a reiterat că autoritățile din Republica Moldova mizează în continuare pe experiența și expertiza partenerilor noștri pentru scrutine electorale libere și corecte.

„Investim în întărirea capacităților instituțiilor precum CEC, CCA și Centrul pentru Comunicarea Strategică și Combatere a Dezinformării. La alegerile locale din 2023, Federația Rusă împreună cu grupările criminale, au încercat să compromită scrutinul electoral prin coruperea alegătorilor și propagandă, dar vocea cetățenilor a fost mai puternică și partidele proeuropene au învins”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a trecut în revistă, la întrevederea cu oficialul Adunării Parlamentare a OSCE, și situația precară a drepturilor omului în raioanele din stânga Nistrului.

„Avem nevoie de o implicare mai activă a Misiunii OSCE în acest sens”, a spus șeful legislativului.

Pe parcursul zilei, Reprezentantul Special al Adunării Parlamentare OSCE pentru Europa de Est, Kristian Vigenin, urmează să discute cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, cu șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Veronica Roșca, precum și cu membrii Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: