image
Sursa foto: socialistii.md

PSRM și PCRM anunță crearea unui bloc politic permanent; Amenință cu proteste și acțiuni de nesupunere populară

Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor creează un bloc politic permanent „în scopul eliberării cât mai urgente a țării de regimul antipopular și antistatal”.

Decizia a fost luată, astăzi, ședința comună a Comitetului Executiv al PSRM și a Comitetului Politic Executiv al PCRM.

„Obiectivul principal al Blocului Politic este înlăturarea de la guvernarea țării a grupării politice iresponsabile, neprofesioniste, antipopulare și antistatale, care a capturat toate organele și instituțiile statului și care, într-un mod accelerat, conștient și cu nerușinare conduce Republica Moldova la distrugere – la un dezastru social-economic și la pierderea statalității”, anunță formațiunile.

În acțiunile sale de opunere regimului, blocul anunță că „se va ghida exclusiv de metode legale și de forme democratice de luptă, rezervându-și totodată dreptul de a utiliza toate instrumentele accesibile, inclusiv acțiunile de protest cu atragerea maselor largi ale cetățenilor nemulțumiți, acțiuni de nesupunere populară, boicot politic la nivelul autorităților centrale și locale etc”.

socialistii.mdsocialistii.md

Blocul politic mai face apel „către toate forțele politice sănătoase, responsabile, patriotice” să se unească „în numele salvării Republicii Moldova pe o singură platformă de opoziție, creând un front unic, puternic, național de rezistență față de regim”.

Organul supra-partinic principal al Blocului – Stafful Republican al Rezistenței – va elabora actele necesare și va aproba deciziile principale, inclusiv Planul acțiunilor comune, declarațiile politice, strategia și tactica de luptă etc. Staffurile locale ale rezistenței vor implementa planul și vor executa deciziile Staffului Republican.

Noutăţile partenerilor

comentarii: