image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

PSRM: Invitația Maiei Sandu la consultații privind referendumul, o batjocură; Igor Dodon are ședință de judecată la acea oră

Partidul Socialiștilor consideră o batjocură invitația adresată Secretarului Executiv al PSRM, Igor Dodon, de a participa la consultațiile cu Maia Sandu pe subiectul referendumului pentru integrarea europeană.

În opinia formațiunii, înainte de a lansa Inițiativa cu privire la referendum, era necesar de a organiza discuții ample pe această temă „cu întreaga societate moldovenească, de pe ambele maluri ale Nistrului, și cu toate forțele politice ale țării”.

„Astăzi, după ce Sandu a decis în cercul său restrâns de partid să organizeze acest referendum, nici nu mai poate fi vorba despre consultări pe tema dată”, se spune într-un comunicat al PSRM.

Formațiunea susține că Dodon a fost invitat la consultații exact pe data și la ora când acesta are stabilită o ședință de judecată.

„Se crează impresia că Sandu și echipa sa intenționat au stabilit consultațiile pentru data și ora respectivă când liderul Partidului Socialiștilor este indisponibil”, se mai spune în comunicat.

PSRM mai anunță că poziția sa cu privire la referendum privind integarea europeană a RM rămâne neschimbată, adică este împotriva organizării acestuia. În opinia formațiunii, un referendum privind politica externă a țării poate fi organizat „numai cu participarea obligatorie a tuturor concetățenilor noștri, inclusiv a locuitorilor din regiunea transnistreană, precum și a reprezentanților diasporei moldovenești din toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă și Republica Belarus”.

Precizăm că Maia Sandu a demarat consultări largi pe subiectul organizării referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Președinția anunță că seria consultărilor va continua în următoarele săptămâni, când sunt planificate întâlniri cu oameni din diferite sectoare, mediul de afaceri, cu comunități locale, reprezentanți ai partidelor politice, organizațiilor non-guvernamentale și ai instituțiilor mass-media.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: