image
Sursa foto: The Mirror

Ultrașii lui Ajax au dat foc stadionului lui Feyenoord, jucătorii s-au bătut între ei, iar Klaasen s-a ales cu capul spart

Un sector al stadionului lui Feyenoord a luat foc, la derby-ul cu Ajax, din returul semifinalelor Cupei Olandei.

Incidentele au continuat în tribune, iar meciul a fost întrerupt în minutul 61, la scorul de 2-1. "Lăncierii" deschiseseră scorul prin Tadic, Feyenoord a egalat prin Gimenez în minutul 45+2, iar Klaassen a marcat golul de 2-1.

La scurt timp, au început bătăile între jucători. Marcatorul ultimului gol, Klaassen, a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribună. Jucătorul s-a ales cu capul spart și i s-a pus un bandaj mare.

A fost momentul în care antrenorul lui Ajax, John Heitinga, a intrat pe teren și și-a trimis jucătorii la vestiare. Pauza a fost de 45 de minute. La reluare, nu s-a mai marcat, Ajax s-a impus cu 2-1 și s-a calificat în finala Cupei, unde o va întâlni pe PSV.

Peluza în care erau masați suporterii oaspeților a fost aprinsă de ultrași, iar un nor uriaș de fum s-a înălțat pe De Kuip.

Arbitrul Allard Lindhout a fluierat după doar 21 de secunde de la start, iar partida a fost întreruptă minute bune, pentru că jucătorii nu mai vedeau nimic din cauza fumului.

"Acestea nu sunt artificii", a fost remarca celor de la Fcupdate.nl.

În tur, Ajax și Feyenoord au remizat, 0-0.

Interesant este că, în urmă cu un an, a luat foc arena celor de la Ajax. La acea vreme, s-au impus "Lăncierii" 3-2, într-o partidă din Eredivisie.

Feyenoord și Ajax au o rivalitate istorică. Cine va câștiga acest meci, se va califica în marea finală, acolo unde o va întâlni pe PSV Eindhoven.

În ultimul meci direct, jucat în campionat, pe 19 martie, Feyenoord s-a impus cu 3-2 pe terenul lui Ajax. A fost prima victorie a lui Feyenoord în ultimele 8 jocuri directe, timp în care "Lăncierii" s-au impus de 6 ori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: