image
Sursa foto: musement.com

Presa rusă a dezvăluit numele oficialilor moldoveni cărora le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Federației Ruse

Moscova a interzis intrarea pe teritoriul Federației Ruse pentru mai mulți oficiali din R. Moldova, ca răspuns la „declarațiile lor antirusești, precum și la aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE”. Potrivit Kommersant, este vorba despre un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, declarat persona non grata, ministra de Interne, Ana Revenco, și câțiva deputați PAS.

Mai exact, Rusia a interzis intrarea în țară a deputaților Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp.

Amintim că, astăzi, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat pentru explicații la Ministerul rus de Externe, după ce autoritățile de la Chișinău au expulzat un angajat al ambasadei ruse în contextul scandalului legat de vizita nedorită a liderului Republicii Tatarstan.

„Șeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova a fost informat despre decizia de a interzice intrarea în Federația Rusă a unui număr de oficiali ai Republicii Moldova ca răspuns la declarațiile lor antirusești, precum și la aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE, ai căror subiecți sunt cetățeni ai Federației Ruse”, a anunțat astăzi ministerul rus de Externe.

Noutăţile partenerilor

comentarii: