image
Sursa foto: Telegram // Poliția de Frontieră

Două puncte de trecere a frontierei, solicitate la maxim în ultimele 24 de ore; Care este îndemnul Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră informează că la această oră toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal, iar circulația este degajată. În ultimele 24 de ore, PTF Leușeni-Albița și PTF Sculeni au fost cele mai solicitate puncte de trecere, înregistrând o majorare esențială a numărului de traversări atât de călători, cât și de mijloace de transport.

În același timp, alte puncte de trecere a frontierei Republicii Moldova cu România erau libere. Astfel, Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să opteze și pentru punctele de trecere din proximitate: PTF Costești sau PTF Cahul.

Totuși, dacă se planifică trecerea frontierei prin PTF Leușeni-Albița sau PTF Sculeni, Poliția de Frontieră solicită călătorilor, în special conducătorilor auto, să prezinte răbdare, înțelegere și respect în trafic.

„Amintim că orice situație ce atentează la tulburarea ordinii publice la trecerea frontierei de stat se penalizează. La rândul nostru, vă asigurăm că se întreprind toate măsurile necesare pentru a nu permite formarea ambuteiajelor și creșterea timpilor de așteptare. Suntem mai mulți în prima linie de control, de fiecare dată este suplinit numărul de echipamente speciale de control, dar și folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere cu deschiderea a tuturor benzilor de circulație”, transmite Poliția de Frontieră.

În cifre, situația din ultimele 24 de ore în cele mai active puncte de trecere a frontierei moldo-române se prezintă astfel:

În PTF Leușeni-Albița au fost consemnate 13 058 treceri persoane, dintre care 8 798 de treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova, ceea ce constituie o creștere de peste 27% în comparație cu ziua precedentă. La fel, valori ridicate în numărul de treceri a mijloacelor de transport - 3 465, o majorare de aproape 17%.

La PTF Sculeni, polițiștii de frontieră au înscris un număr de 9 939 de treceri persoane, dintre care 5 977 de treceri pe direcția ieșire din țară, cu o majorare de peste 31% în raport cu ziua de dinainte, iar trecerile autovehicule - 2 937, în creștere cu 17%.

În a doua jumătate a zilei de 9 mai, Poliția de Frontieră anticipează majorarea fluxului pe sensul de intrare în Republica Moldova, când o mare parte din conaționali vor reveni în țară după cele patru zile de minivacanță. La nivelul Poliției de Frontieră sunt dispuse un șir de acțiuni concrete menite să asigure fluidizarea la maxim a traficului transfrontalier.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: