image
Sursa foto: Profimedia

Pus la zid de președintele Recep Tayyip Erdogan după gestul golănesc, Faruk Koca n-a stat prea mult pe gânduri

Faruk Koca, fostul președinte al lui Ankaragucu, a fost suspendat 5 ani din fotbal, după ce l-a agresat pe arbitrul Halil Umut Meler, a anunţat Consiliul disciplinar al Federaţiei Turce de Fotbal (TFF).

Totodată, clubul Ankaragucu va fi obligat să dispute 5 meciuri cu porţile închise pe teren propriu şi să plătească o amendă de 60.000 de euro.

Toate meciurile din Super Liga turcă au fost suspendate până pe 19 decembrie în urma incidentului produs luni seară, care a suscitat o vie emoţie în Turcia şi a fost condamnat de preşedintele FIFA, în timp ce Faruk Koca a fost plasat începând de marţi în arest provizoriu.

Conform presei turce, Koca şi-a prezentat demisia din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Faruk Koca a fost ales de două ori deputat din partea AKP, în 2002 şi 2007, iar numele său circula printre potenţialii candidaţi ai partidului prezidenţial pentru primăria capitalei Ankara la alegerile locale prevăzute la finele lunii martie 2024.

Incidentul de luni, 11 decembrie, a dus și la intervenția președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan: "Condamn atacul asupra arbitrului Halil Umut Meler (...) Nu vom permite niciodată ca violenţa să intervină în sportul turc.", a declarat Erdogan.

Faruk Koca şi-a prezentat demisia din funcția de președinte al lui Ankaragucu, la câteva ore după ce un tribunal din Anakara a decis să-l plaseze în arest preventiv.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: