image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Când vor fi demiși directorii ANRE? Care este răspunsul vicepremierului Spânu

Întrebat în cadrul emisiuniii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV când vor fi demiși directorii ANRE și când se va face comasarea cu Consiliul Concurenței, Andrei Spânu a declarat că ANRE este o instituție subordonată Parlamentului, nu Guvernului.

„Din discuțiile pe care le avem și la nivel de partid cu colegii și din Parlament, cel mai probabil, procesul de fuziune a Consiliului Concurenței și ANRE va fi extins un pic, pentru că este nevoie de un pic de mai mult timp ca să nu greșim pe parcurs. La fel cunosc că începând cu luna ianuarie ar trebui să se inițieze concursul, pentru că, cel puțin, avem o poziție vacantă la ANRE care trebuie suplinită, vedem care va fi decizia Parlamentului până la urmă”, a adăugat Spânu.

Vicepremierul, Andrei Spânu, spune că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), dar și alte instituții din țară au probleme la capitolul imagine și credibilitate.

„Eu am o problemă față de credibilitatea instituției ANRE-ului și nu doar a ANRE-ului, sunt mai multe instituții cu probleme de imagine. Eu sper ca indiferent de cine vor fi viitorii directori la ANRE, această insituție să își recapete încrederea. Eu văd și partea bună la ce se întâmplă cu această criză energetică și cred că cetățenii și să începem să discutăm mai multe despre problema securității energetice, iar ANRE o să fie nu doar ca să stabilească prețurile, dar și ca să contribuie la această educare energetică”, spune vicepremierul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: