image
Sursa foto: AP

SUA anunță un ajutor militar de urgență destinat Ucrainei, de 300 de milioane de dolari; Include muniție de artilerie

SUA anunță un ajutor militar de urgență destinat Ucrainei, de 300 de milioane de dolari, pentru a ajuta Kievul să continue să lupte ”pentru o perioadă scurtă de timp”.

Consilierul pe probleme de securitate națională, Jake Sullivan, a anunțat că SUA vor oferi un pachet de ajutor militar de urgență pentru Ucraina, ocolind Congresul, scrie Biziday.

”Astăzi, în numele președintelui Biden, anunț un pachet de urgență în valoare de 300 de milioane de dolari, pentru a răspunde unora dintre nevoile stringente ale Ucrainei”, a declarat Sullivan.

Pachetul de 300 de milioane de dolari include muniție pentru artilerie, foarte solicitată de Ucraina, și rachete antiaeriene, iar unii oficiali au declarat pentru CNN că fondurile sunt disponibile ca urmare a unor economii din contractele de armament.

”Am avut economii care ne vor permite să compensăm costul unui nou pachet de asistență”, a declarat un oficial.

Reamintim, că la mijlocul lunii februarie, Senatul SUA a aprobat ajutorul de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, însă de atunci acesta este blocat în Camera Reprezentanților, unde republicanii dețin majoritatea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: