image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Fermierii anunță că vor relua protestele începând cu săptămâna viitoare, dacă revendicările le vor fi ignorate

Asociația Forța Fermierilor acuză guvernarea că le-a ignorat revendicările și anunță că va relua protestele încpând cu 14 august, dacă până atunci autoritățile nu vor îndeplini un șir de acțiuni.

„Observăm o iresponsabilitatea crasă din partea autorităților abilitate, care sfidează demonstrativ interesele producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii și evită să realizeze proprii promisiuni. Peste 40 de zile sunt murate în coridoarele diferitor ministere proiectele Regulamentelor privind alocarea compensațiilor pentru grău și orz și repartizarea motorinei din România. Din căte vedem, săptămâna curentă nici nu este planificată ședința Guvernului, ceea ce înseamnă continuarea tergiversării procesului aprobării documentelor de sprijin pentru fermieri”, se arată într-o declarație a asociației.

Asociația Forța Fermierilor cere repetat organizarea imediată a unei întrevederi cu premierul Dorin Recean și aprobarea urgentă a Regulamentelor privind alocarea compensațiilor pentru grâu și orz și repartizarea motorinei din România.

Totodată, fermierii solicită introducerea prin decizia CSE a unui moratoriu pănă la 31 decembrie 2023 la achitarea datoriilor producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii, care cultivă preponderent cereale și oleaginoase atăt către creditorii privați, cât și către bugetul public național, cu interzicerea executării silite a obligațiunilor și declanșării procedurilor de insolvență.

Agricultorii mai cer crearea pentru perioada vara-toamna coridoarelor speciale vamale pentru exportul cerealelor și oleaginoaselor autohtone.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: