image
Sursa foto: dse.md

La un pas de tragedie: Patru persoane, inclusiv doi copii, intoxicați cu monoxid de carbon de la un termogenerator

Patru persoane, inclusiv doi minori, s-au ales cu o intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la un termogenerator pe combustibil gazos. Cazul a fost înregistrat în orașul Codru, municipiul Chișinău.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:36. La fața locului au ajuns specialiștii IGSU, dar și un echipaj de medici. Aceștia, au stabilit că incendiu în locuință nu s-a produs, iar membrii familiei, un bărbat în vârstă de 38 de ani, soția acestuia de 32 de ani, dar și doi minori în vârstă de 10 și 5 ani au primit intoxicație cu monoxid de carbon.

În urma cercetărilor, s-a constatat că incidentul s-ar fi produs în urma utilizării necorespunzătoare a instalației conectate la rețeaua de gaz și lipsa unui canal de ventilare în încăpere.

Persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri de rigoare. La moment starea acestora este stabilă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele.

Pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare și să le curăță periodic, dar și să aerisească bine încăperile, unde are loc arderea. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viața în pericol.

În vederea atenționării cetățenilor despre riscul exploatării instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și utilizării buteliilor cu gaz lichefiat în încăperi, IGSU a lansat anterior un spot social, pentru prevenirea exploziilor și incendiilor în urma nerespectării regulilor de siguranță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: