image
Sursa foto: delajusticia.com

Guvernul a decis: A fost instituit Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă premier

Guvernul a decis astăzi crearea Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă prim-ministru. Totodată, urmează să fie instituit Biroul consultativ pe politici anticorupție și reforma justiției pe lângă premier.

Potrivit proiectului prezentat de premierul Maia Sandu, Consiliul va fi un organ creat în scopul coordonării politicilor, reformelor și activităților în domeniul prevenirii și combaterii corupției, actelor conexe corupției și spălării banilor și în domeniul justiției.

Consiliul este format din conducătorii autorităților statului responsabile de domeniile justiție, anticorupție și combaterea spălării banilor. Consiliul este condus de către Prim-ministru, iar componența Consiliului este aprobată prin decizia prim-ministrului. Ministrul justiției este membru din oficiu al Consiliului.

Totodată, Biroul anticorupție va fi format din experți internaționali și naționali în domeniile anticorupție și reformare a justiției. Biroul este asistat în activitatea sa de personal permanent.

Consiliul va avea mai multe atribuții, printre care să examineze problemele stringente din domeniul anticorupție și spălării banilor semnalate de către Prim-ministru, prezentând informații și recomandări pentru măsuri eficiente de prevenire și combatere a corupției și reforma justiției în partea ce ține de contracararea fenomenului corupției.

Totodată, consiliul va contribui la elaborarea viziunii Guvernului asupra unor procese de reformă în domeniile vizate; va prezenta propuneri privind eficientizarea politicilor de combatere și prevenire a fenomenului corupției și spălării banilor și prezintă recomandări pe marginea programelor și strategiilor de prevenire și combatere a corupției și spălării banilor, elaborate de ministere și de alte autorități ale administrației publice, etc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: