image
Sursa foto: mitropolia.md

Mitropolia Moldovei reacționează în cazul bisericii de pe teritoriul grădiniței nr. 150: „Aveți frică de Dumnezeu”

În urma scandalului construcției bisercii pe teritoriul grădiniței nr. 150 din sectorul Râșcani, caz pe care a fost pornit și un dosar penal, Mitropolia Republii Moldova vine cu o reacție, menționând că procesul de construcție a edificiului a pornit în bază legală.

De aproximativ doi ani, Biserica Ortodoxă din Moldova este supusă unei ponegriri în sursele mass-media legat de construirea bisericii cu hramul „Sf. Stelian, Ocrotitorul copiilor” de pe teritoriul grădiniţei nr. 150 din sectorul Rîşcani al Capitalei, se arată în comunicatul Mitropoliei.

„Amintim că procesul de construcție al edificiului a pornit în bază legală, fiind autorizat de către organele competente la data de 29.02.2016. Pe lângă această biserică închinată copiilor urmează să activeze un Centru de educație moral-spirituală și o bibliotecă cu literatură creștin-ortodoxă pentru copii și școlari. Ne adresăm grupului minoritar de cetățeni care cu înverșunare se opun construcției: Aveți frică de Dumnezeu! Încetați a ponegri Biserica! Nu vă opuneți edificării unei lucrări unice de educație moral-spirituală a copiilor. Nu instigați la ură și discordie! Totodată, îndemnăm opinia publică, organizațiile non-guvernamentale și reprezentanții mass-media să se abțină în această perioadă de la comentarii și materiale ce instigă la ură, până la soluționarea problemei pe cale legală de către organele abilitate ale statului”, se spune în comunicat.

La fel se menționează că terenul de joacă nu a fost ocupat abuziv, ci conform normelor legale, iar spre finalul lucrărilor de construcție pe lângă edificiul eclesial va fi amenajat un teren de joacă modern cu o terasă destinată activităților copiilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: