image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția șefului Moldovagaz, Vadim Ceban, la rezultatele auditului: L-am primit abia azi dimineață, încă nu ne putem pronunța

Întreprinderea „Moldovagaz” a primit rezultatele auditului pretinsei datorii istorice a RM față de Gazprom, în sumă de 709 milioane de dolari, abia în această dimineață. Ca urmare întreprinderea nu poate încă vorbi despre concluziile din acest raport. Este reacția șefului Moldovagaz, Vadim Ceban emisă pe aplicația Telegram.

„SA „Moldovagaz” a primit rezultatele auditului datoriei istorice a companiei către „Gazprom”, realizat de „Wikborg rein advokatfirma” AS împreună cu „Forensic risk Alliance and Co” în interesul Agenției Proprietății Publice a Republicii Moldova doar astăzi, 6 septembrie, 2023, ora 9:00. Ca urmare, întreprinderea nu poate vorbi încă despre concluziile și aprecierile conținute în document”, anunță Vadim Ceban.

Șeful întreprinderii mai anunță că Moldovagaz „nu este subiectul acestui audit”, ci este vorba de o „datorie istorică față de un furnizor extern”.

„În cadrul auditului, societatea a furnizat Agenției Proprietății Publice toate informațiile solicitate. Pe de altă parte, în conformitate cu legislația actuală, precum și cu acordurile încheiate la Sankt Petersburg în octombrie 2021, acest raport de audit trebuie convenit cu organele de conducere ale companiei reprezentate de Consiliul de observatori al SA „Moldovagaz”, mai sugerează șeful Moldovagaz.

Precizăm că auditul pretinsei datorii de la „Moldovagaz” în sumă de 709 milioane de dolari, constată că Republica Moldova trebuie să achite doar suma de 8,6 milioane de dolari. Potrivit ministrului Energiei, Victor Parlicov, RM a propus Gazprom să achite această suma și problema datoriei să fie închisă. Pe moment autoritățile sunt în așteptarea răspunsului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: