image
Sursa foto: Reuters

Rusia a lansat un nou atac cu drone asupra Ucrainei

Rusia a lansat 12 drone şi o rachetă de croazieră asupra Ucrainei în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Sistemele de apărare antiaeriene ucrainene au distrus 10 drone înainte ca acestea să-şi fi atins ţintele, a anunţat duminică forţele aeriene ale Kievului.

Racheta de croazieră nu a fost distrusă, dar nu şi-a atins ţinta, au precizat forţele Kievului, fără a da alte detalii. Acestea nu au precizat nici ce s-a întâmplat cu cele două drone care nu au fost distruse, scrie Reuters și Agerpres.

Reuters nu a putut verifica în mod independent respectivele informaţii. Moscova nu a făcut deocamdată vreun comentariu cu privire la acest raport al Forţelor aeriene ucrainene.

Cele mai multe dintre dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, au fost doborâte în regiunea Nikolaiv (Mykolaiv) în sudul Ucrainei, conform Forţelor aeriene ucrainene, care au indicat că aparatele se îndreptau spre nord-vestul Ucrainei.

Potrivit agenţiei de presă Unian, cele 12 drone kamikaze au fost lansate de Rusia din zona Primorsko-Ahtarsk (regiunea Krasnodar, sudul Rusiei), iar racheta ghidată, de tipul Kh-59, din spaţiul aerian al regiunii ruse Belgorod (sud).

Conform comandamentului forţelor aeriene ucrainene, ruşii au lansat drone în valuri, intrând din regiunea ocupată Herson în Nikolaiv.

Majoritatea dronelor kamikaze a fost distrusă de antiaeriana forţelor de apărare din Sud ale armatei ucrainene, restul - care se îndreptau spre nord-vestul Ucrainei - au fost doborâte în zona Starokonstantinov în regiunea Hmelniţki, unde se află unul dintre aerodromurile militare ucrainene, vizat periodic de atacurile ruse.

În acelaşi timp, Kievul a raportat sâmbătă seara că majoritatea luptelor recente dintre trupele ucrainene şi cele ruse s-au dat în estul Ucrainei, conform dpa.

Pe linia frontului din apropierea oraşului Avdiivka, 20 de atacuri ruseşti au fost respinse în ultimele 24 de ore, iar în zona Bahmut forţele ruse au lansat 15 atacuri, potrivit raportului Statului Major General al armatei ucrainene.

În regiunea Herson, trupele ucrainene continuă să menţină capul de pod pe malul de est al fluviului Nipru.

Militari ucraineni au ocupat aceste noi poziţii în ultimele săptămâni pe malul fluviului controlat în mare parte de forţele ruse.

Situaţia de pe linia frontului în sudul şi estul ţării rămâne dificilă, recunoaşte armata ucraineană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: