VIDEO

În dosarul fostului angajat al Poştei Moldovei, Sergiu Cebotari, are loc audierea martorilor; Aceştia neagă că ar fi fost forţaţi să muncească

În dosarul fostului angajat al Poştei Moldovei, Sergiu Cebotari, are loc audierea martorilor; Aceştia neagă că ar fi fost forţaţi să muncească
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.02.2018 21:05
În dosarul fostului angajat al „Poştei Moldovei” Sergiu Cebotari, acuzat că ar fi obligat 16 oameni să muncească, are loc audierea martorilor. La cea mai recentă şedinţă, care s-a desfăşurat în noul sediu al Judecătoriei Ungheni, au fost luate depoziţii de la trei persoane care au statut de victimă, precum şi de la patru martori. Cei prezenţi în sală au declarat că Cebotari doar le-ar datora bani şi nu i-a forţat niciodată să muncească.

Potrivit avocatei Angela Istrate, atât victimele, cât şi martorii care s-au prezentat la sedinţă au dat alte declaraţii decât cele colectate în timpul urmăririi penale.

Una dintre părţile vătămate susţine că muncea în calitate de paznic la întreprinderea fondată de Sergiu Cebotari, dar şi de un partener al acestuia. Bărbatul a precizat că nu a fost angajat de Cebotari, ci ar fi fost chemat de un frate de-al său. El a mai spus că l-a cunoscut mai târziu pe Cebotari şi nu a fost niciodată forţat să lucreze.

O altă presupusă victimă povesteşte că a fost angajată pentru trei săptămâni în calitate de şofer. Bărbatul spune doar că nu ar fi fost remunerat pentru perioada respectivă, dar neagă că ar fi fost forţat să muncească.

Femeia din imagini a fost invitată la proces în calitate de martor, întrucât soţul său ar fi lucrat paznic. Aceasta a spus că şi ea a muncit în agricultură şi a fost remunerată la timp, dar în şedinţă i-a fost prezentat un proces-verbal din timpul urmăririi penale, pe care figurează semnătura ei. Martora susţine însă că ea nu a făcut declaraţii la poliţie şi nu a semnat niciun act.

Menţionăm că fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern al Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei” Sergiu Cebotari, care anterior a anunţat despre schema prin intermediul căreia, zilnic, zeci de colete cu substanţe anabolizante ar fi trimise prin poştă către ţări din Uniunea Europeană, dar şi în Statele Unite ale Americii, a fost reţinut de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni în vara anului 2016 şi a fost ţinut în izolator 13 zile. El este învinuit că ar fi forţat 16 localnici să muncească. Atunci au fost deschise două cauze penale. Celălalt dosar este legat de faptul că acesta ar fi deposedat o persoană de avere. Cebotari a spus în repetate rânduri că dosarele i-au fost fabricate după ce a declarat la postul nostru de televiziune despre schema cu substanţe anabolizante în care ar fi implicaţi mai mulţi funcţionari şi persoane din conducerea de vârf a ţării.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI