Pedepse cu închisoare pentru un militar şi complicele său; Ce infracţiuni au săvârşit cei doi

Pedepse cu închisoare pentru un militar şi complicele său; Ce infracţiuni au săvârşit cei doi
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.02.2018 12:41
Sentinţa prin care un militar şi complicele acestuia au fost condamnaţi la pedepse nonprivative de libertate, după ce au comis mai multe infracţiuni, a fost contestată. Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

„În februarie 2017, un militar în termen, a părăsit samovolnic teritoriul unităţii militare situată în municipiul Chişinău. Câteva zile mai târziu, militarul, împreună cu un complice, fiind mascaţi cu cagule pe cap, au pătruns în locuinţa unui bărbat pe care l-au imobilizat cerându-i bani. În continuare, atacatorii au sustras din casa victimei bani şi bunuri estimate la aproximativ 60 de mii de lei, după care au părăsit locul infracţiunii”, se arată într-un comunicat.

La sfârşitul lui martie 2017, inculpaţii aflându-se în arest preventiv, în timpul escortării pentru verificarea declaraţiilor la faţa locului au încercat să evadeze, complicele militarului reuşind să se eschiveze de la organul de urmărire penală.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI