Un ginecolog-obstetrician din Bălţi, condamnat la doi ani de închisoare; Din cauza neglijenţei medicului, a murit o pacientă şi un nou-născut

Un ginecolog-obstetrician din Bălţi, condamnat la doi ani de închisoare; Din cauza neglijenţei medicului, a murit o pacientă şi un nou-născut
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.03.2017 12:49
Un medic obstetrician-ginecolog de la Centrul Perinatal din Bălţi a fost condamnat la închisoare cu executare pentru neglijenţă la acordarea asistenţei medicale, soldată cu decesul unei paciente şi a unui nou-născut.

Procuratura municipiului Bălţi a demonstrat că, în 2012, asistând la naşterea unui nou-născut, medicul a permis externarea prematură a mamei copilului fără a-i examina starea sănătăţii. Din cauza agravării stării de sănătate, femeia a fost internată în spital după o săptămână de la naştere, suferind o intervenţie chirurgicală în urma căreia a murit.

Totodată, medicul nu a diagnosticat corect starea unei paciente care trebuia să nască, iar din motive că nu a dus la bun sfârşit naşterea prin cezariană, copilul s-a născut mort.

Medicul care nu şi-a recunoscut vinovăţia a fost condamnat la doi ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de patru ani.

Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorilor părţilor vătămate a unei sume de 339 de mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI