Magistraţii de la Curtea de Apel au menţinut decizia Judecătoriei Buiucani: Eduard Grama rămâne în arest la domiciliu

Magistraţii de la Curtea de Apel au menţinut decizia Judecătoriei Buiucani: Eduard Grama rămâne în arest la domiciliu
Sursa: jurnal.md Foto: maia.gov.md 23.03.2017 15:39
Magistraţii de la Curtea de Apel au menţinut decizia Judecătoriei Buiucani privind emiterea mandatului de arestare pe numele fostului ministru al Agriculturii.

Precizăm că ministrul Agriculturii, Eduard Grama, a fost reţinut pentru 72 de ore pe 15 martie curent după ce în biroul său au fost efectuate percheziţii într-un dosar de corupţie. Ulterior, pe 17 martie, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În acest dosar mai mulţi funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi sunt învinuiţi că ar fi încercat să înstrăineze terenul care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură.

Potrivit datelor urmăririi penale, învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor terţe persoane.

Pentru a obţine decizii favorabile în scopul realizării intenţiilor lor, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari cu diverse sume de bani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI