Update

Cazul Platon: Începe examinarea în fond a dosarului după ce prima şedinţă a fost amânată din cauza stării de sănătate a omului de afaceri

Cazul Platon: Începe examinarea în fond a dosarului după ce prima şedinţă a fost amânată din cauza stării de sănătate a omului de afaceri
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 01.02.2017 11:29
15:55
Update

Cazul Platon: Cererile de recuzare, respinse; Nu a fost acceptată nici solicitarea privind conexarea cu dosarul Shor

Magistraţii de la Judecătoria Buiucani au respins cererile de recuzare depuse de avocaţii omului de afaceri Veaceslav Palton.

Totodată, judecătorii au respins şi solicitarea privind conexarea dosarului Platon cu cazul primarului de Orhei, Ilan Shor.

13:35
Update

Dosarul Platon: Avocaţii omului de afaceri au depus două cereri de recuzare

Avocaţii lui Veaceslav Platon au depus două cereri de recuzare după ce judecătorii au refuzat să ofere acces la informaţiile din dosarul omului de afaceri.

Totodată, avocaţii au menţionat că magistraţii au încălcat prezumţia nevinovăţiei în cadrul unei încheieri.

Astăzi începe examinarea în fond a dosarului omului de afaceri Veaceslav Platon. Asta după ce prima şedinţă a fost amânată din cauza stării precare de sănătate a omului de afaceri.

Şedinţa se desfăşoară la Judecătoria Buiucani.

La proces s-a prezentat şi fostul deputat Grigore Petrenco, care a depus repetat cererea prin care solicită să fie recunosc drept parte vătămată.

Amintim că zilele trecute, magistraţii au prelungit mandatul de arestare pe numele lui Platon.  

Veaceslav Platon este acuzat că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI