VIDEO

Unul dintre cei mai mari producători de articole sportive din lume a dat în judecată o proprietară de tarabă din Piaţa Centrală

Unul dintre cei mai mari producători de articole sportive din lume a dat în judecată o proprietară de tarabă din Piaţa Centrală
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.12.2017 20:49
Unul dintre cei mai mari producători de articole sportive din lume a dat în judecată o proprietară de tarabă din Piaţa Centrală din Chişinău, de la care a cerut 220 de mii de lei drept despăgubiri morale şi materiale, 25 de mii de lei pentru achitarea onorariului avocatului său, precum şi 2.500 de lei pentru întocmirea unui proces-verbal.

Compania multinaţională cu sediul în Germania este nemulţumită că femeia vindea produse inscripţionate cu semnele identice mărcilor acesteia. Astfel, reprezentanţii întreprinderii au considerat că le-au fost încălcate drepturile exclusive şi au solicitat ca mărfurile să nu mai fie vândute în Piaţa Centrală, iar cele existente pe tarabă - să fie distruse. Potrivit portalului Bizlaw.md, în documentele prezentate în instanţă se mai spune că reclamata NU ar fi la prima abatere de acest gen. În 2015, femeia a fost obligată să plătească o amendă de 2.000 de lei pentru că vindea produse contrafăcute ale aceleiaşi mărci.

Totuşi, în acest caz, Judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Râşcani, a respins cererea firmei străine, pe care a considerat-o neîntemeiată. Avocatul producătorului de articole sportive a atacat însă hotărârea primei instanţe, dar şi Curtea de Apel a respins solicitarea şi a menţinut decizia Judecătoriei Chişinău.

Magistraţii au considerat că nu există nicio probă care ar demonstra că reclamantul a înregistrat pagube sau venit ratat. De asemenea, s-a ajuns la concluzia că vânzătoarea din Piaţa Centrală din capitală NU a încălcat drepturile exclusive ale companiei străine. Hotărârea Curţii de Apel Chişinău poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI