VIDEO

Avocaţii lui Platon, amendaţi pentru că au părăsit sala de şedinţe în semn de protest

Avocaţii lui Platon, amendaţi pentru că au părăsit sala de şedinţe în semn de protest
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 29.11.2017 19:53
Avocaţii protestează, instanţa îi amendează. Vorbim despre cei patru apărători ai lui Veaceslav Platon, care urmează să scoată din buzunar câte 2.500 de lei pentru că au părăsit sala de şedinţe, fiind indignaţi de acţiunile judecătorilor de la Curtea de Apel Chişinău. Este vorba despre hotărârea instanţei de a admite în proces un avocat din oficiu, deşi Platon refuzase serviciile lui.

„Instanţa a respins cererile şi i-a impus acest avocat din oficiu. În semn de protest, deoarece nu puteam să curmăm altfel ilegalităţile instanţei de judecată, am părăsit sala de şedinţe. Pentru aceasta am fost amendaţi cu câte 2500 de lei. Amendă pe care o vom contesta, deci încheierea instanţei de aplicare a amendei o vom contesta cu recurs”, spune Valeriu Pleşca.

Apărătorul a precizat că Veaceslav Platon a început să-şi susţină cererea de apel şi va continua pe 5 decembrie, atunci când va avea loc următoarea şedinţă.

Amintim că la Curtea de Apel este examinat dosarul în care Platon a fost condamnat de Judecătoria Chişinău la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei de la Banca de Economii. La fel ca în prima instanţă, procesul se desfăşoară cu uşile închise.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI