FOTO

Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală pe numele lui Plahotniuc: PAS: „Anchetatorii nici nu s-au încumetat măcar să-l audieze”

Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală pe numele lui Plahotniuc: PAS: „Anchetatorii nici nu s-au încumetat măcar să-l audieze”
Sursa: jurnal.md Foto: unpaspentru.md 16.11.2017 10:41
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a refuzat să pornească urmărească urmărirea penală pe numele oligarhului Vladimir Plahotniuc, denunţat de uzurparea puterii în stat, anunţă membrii PAS, care au depus un denunţ la Procuratura Generală.

„În procesul examinării denunţului PAS, Procuratura i-a audiat pe Candu, Filip, Ghileţchi, Ivanov şi Zagorodnâi. După cum se poate observa, aceste persoane sunt fie rude cu Plahotniuc, fie sunt în relaţii de subordonare pe linie politică, prin urmare era clar, din start, că nu puteau să dea declaraţii care ar fi în defavoarea conducătorului lor. În schimb, procuratura nu a audiat nicio persoană care, de-a lungul timpului, fie a făcut declaraţii, fie a prezentat probe cu privire la uzurparea puterii de către Vladimir Plahotniuc”, spun reprezentanţii PAS.„Mai mult decât atât, procuratura nu s-a încumetat nici măcar să-l audieze pe Plahotniuc cu privire la faptele care i se incriminează, probabil, din frică faţă de uzurpator”, mai spun membrii PAS.

În acest context, PAS a organizat un flashmob la Procuratura Generală, manifestându-şi nemulţumirea faţă de inacţiunile procurorilor.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI