VIDEO

Cazul Proca: Noi detalii şi probe privind falsul la care a recurs Radu Cijicenco

Cazul Proca: Noi detalii şi probe privind falsul la care a recurs Radu Cijicenco
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.11.2017 20:36
Venera Gasparean şi avocatul său au adus astăzi noi detalii şi probe privind falsul la care a recurs Radu Cijicenco, cel care a recunoscut public că l-a vizitat pe Vitalie Proca la penitenciarul Jilava. Într-o ştire difuzată la Publika, Cijicenco spunea că a întreprins acea vizită la rugămintea părinţilor lui David Davitean, fostul cumnat al lui Vitalie Proca. De partea cealaltă, Venera Gasparean susţine că singurul scop al lui Cijicenco era să obţină de la Proca un document în care asasinul să declare că cel care a comandat atentatului de la Londra este Usatîi, şi nu Plahotniuc. 

Venera Gasparean povesteşte că imediat după ce fiul ei David a fost condamnat la închisoare, în luna iunie a acestui an, Radu Cijicenco a profitat de vulnerabilitatea familiei şi le-a promis că va obţine achitarea lui David Davitean în apel. Astfel, le-a cerut să semneze un mandat pentru a-l vizita la închisoare pe Davitean.

Imediat ce s-a văzut cu actele semnate, Cijicenco a dispărut şi nu a mai răspuns la apeluri, mai spune Venera Gasparean.

Venera Gasparean a publicat şi înregistrarea unei convorbiri telefonice cu Radu Cijicenco care ar fi avut loc imediat după condamnarea lui David Davitean. Femeia spune că atunci când pomeneşte de Plahotniuc şi Constantin Botnari, Cijicenco îi spune în şoaptă să nu rostească aceste nume.

Venera Gasparean şi avocatul ei au mai prezentat o înregistrare audio în care Cijicenco ar confirma că mandatul semnat se referă strict la dosarul lui David Davitean.

Avocatul famliei mai spune că mandatul pe care Cijicenco l-a obţinut prin şiretlic vizează doar dosarul lui David Davitean şi nu are nicio legătură cu vizita pe care aceasta a întreprins-o la închisoarea Jilava unde este deţinut Vitalie Proca. Radu Cijicenco a insistat zilele trecute că a semnat acel mandat cu familia Davitean în noiembrie 2016, înainte de a pleca la Jilava. În momentul în care reporterul nostru i-a comunicat că în ştirea de la Publika apare şi un exemplar al mandatului datat cu noiembrie 2017, acesta s-a arătat profund surprins şi a declarat că nu poate fi adevărat, deşi pe imagini apare clar data - 29 noiembrie 2017.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI