În faţa Curţii, reclamantul s-a plâns în temeiul art. 6 CEDO, că procedurile au fost inechitabile, deoarece Curtea de Apel Economică şi Curtea Supremă de Justiţie au respins fără nici un motiv cererea acestuia de a efectua o expertiză a procesului-verbal din 20 februarie 2007.

De asemenea, reclamantul susţine că instanţele naţionale au ignorat argumentele sale referitoare la termenul de prescripţie şi s-au bazat pe elemente probatorii false în atingerea concluziilor sale, iar drepturile garantate de art. 1 din Protocolul 1 la Convenţie au fost încălcate.

Curtea a constatat, în unanimitate, violarea articolului 6 din Convenţie, dreptul la un proces echitabil, notând că, în contextul prezentei cauze, chestiunea termenului de prescripţie invocată de reclamantul în cadrul procedurilor constituia un argument important.

Cu toate că reclamantul a pretins peste 1 milion de euro prejudiciu, CEDO a hotărât ca Republica Moldova să achite reclamantului 2500 euro cu titlu de prejudiciu moral şi 2000 euro pentru cheltuieli în instanţă.