Comisia Naţională de Integritate urmează să verifice modul în care judecătorul Oleg Sternioală a obţinut averea. Asta după ce presa a descoperit că Sternioală locuieşte într-un imo­bil de lux, evaluat la peste şapte mili­oane de lei, dar care NU a fost inclus în decla­ra­ţia de avere. Ziarul de Gardă a scris că locuinţa este situată într-un cartier rezidenţial din oraşul Codru, iar potrivit datelor de la Cadas­tru imobilul are 120 de metri pătraţi. Asta în condiţiile în care pentru anul 2015 Oleg Ster­ni­oală a indi­cat un venit din sala­riu de 232 de mii de lei şi fap­tul că soţia sa ar fi pri­mit un aju­tor finan­ciar de la părinţi în sumă de 10 mii de euro. Casa are două niveluri şi este înregistrată pe numele părinţi­lor săi pen­sio­nari, care locuiesc la Flo­reşti. Dacă se va constata că a încălcat regimul juridic al declarării veniturilor şi proprietăţilor, Oleg Sternioală riscă o amendă de până la 12 mii de lei sau un an de închisoare. Contactat pentru o reacţie, şeful secretariatului Curţii Supreme de Justiţie a declarat că Oleg Sternioală nu comentează subiectul.

Comisia Naţională de Integritate a mai iniţiat controale pe numele ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, şi al fostului director al Autorităţii Aeronautice Civile Mircea Maleca. Decizia a fost luată în urma unor articole publicate de portalul anticorupţie.md, în care se spune că Mircea Maleca ar fi adevăratul partener de afaceri al lui Vladimir Cebotari. Nici ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, şi nici fostul director al Autorităţii Aeronautice Mircea Maleca nu au fost de găsit pentru comentarii. Dacă CNI va constata că cei doi sunt în conflict de interese, ambii riscă o amendă de până la şase mii de lei.

CNI a mai dispus verificarea averii fostului director al Serviciului Tehnologii Informaţionale din cadrul MAI Dan Chiriţa. Drept temei a fost o sesizare a Curţii de Conturi care face referire la un audit asupra unor achiziţii efectuate în perioada când Chiriţa era angajat la minister. Acesta nu a fost de găsit pentru declaraţii.