Avocatul părţii vătămate din acest dosar, Ana Ursachi, spune că, în acest caz, termenul de prescripţie ar putea fi anulat.

Reprezentanţii Procuraturii sectorului Buiucani al capitalei, pe masa cărora s-ar afla un alt dosar în care, potrivit avocatei Ana Ursachi, ar figura Alexandru Pânzari, nu au fost de găsit pentru a face precizări. Pânzari este acuzat că în aprilie 2009, pe când era şef adjunct al Direcţiei Servicii Operative a Ministerului de Interne, a audiat un şir de martori, deşi cunoştea că depoziţiile lor sunt false. În aceeaşi cauză penală, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de puşcărie controversatul om de afaceri Adrian Nichifor. Asta după ce unii martori au declarat în instanţă că ar fi fost racolaţi de Nichifor şi plătiţi de Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, pentru a depune mărturii false. În urma acelor declaraţii mincinoase a fost reţinut omul de afaceri Anatolie Stepuleac şi acuzat de implicarea în violenţe, deşi nici nu s-a aflat în Piaţa Marii Adunări Naţionale acum şapte ani.

Stepuleac şi-a găsit dreptatea tocmai la CEDO. Precizăm că avocatul părţii vătămate a cerut Procuraturii Generale să deschidă un dosar şi pe numele lui Damir, dar până acum nu a fost luată o decizie în acest sens. În timp ce Nichifor şi-a recunoscut faptele, Damir nu a comentat acuzaţiile.