Potrivit denunţătorului, în perioada iulie – noiembrie 2015, inginerul de sector, împreună cu directorul ÎS „Staţiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei, ar fi estorcat 200 000 de lei pentru vânzarea la un preţ avantajos a bunurilor aflate la balanţa întreprinderii, în lipsa unei licitaţii. Este vorba despre plăci şi ţevi de metal şi beton armat.

Suspecţii au fost recunoscuţi în calitate de bănuit şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore.

Totodată, au fost efectuate opt percheziţii autorizate într-o altă întreprindere de stat, „Direcţia Nodului Hidrotehnic Costeşti-Stânca”, unde conform aceleiaşi scheme, în perioada 2011-2014 s-ar fi pretins şi primit 200 000 de lei pentru comercializarea staţiilor de pompare a apei şi a ţevilor subterane, în lipsa unei licitaţii.

Pe ambele cazuri au fost pornite cauze penale. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi bănuiţi riscă de la 7 până la 15 ani cu amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.