„Poliţia nu permite accesul în instanţă la o şedinţă publică!!! Fără a prezenta ordinul care restricţionează accesul, fără a chema pe cineva din superiori, fără a se prezenta măcar. Pur şi simplu aşa vrea muşchiul lor”, scrie activistul Liviu Vovc.

Precizăm că peste 143 de cetă­ţe­ni ai Republicii Mol­do­va afla­ţi în stră­i­nă­ta­te au atacat în jude­ca­tă hotă­râri­le Comi­siei Elec­to­ra­le Cen­tra­le din 16 şi 17 noiem­brie cu pri­vi­re la con­tes­ta­ţi­i­le pri­vind votul în dias­po­ră.

Avocatul diasporei consideră că CEC trebuia să constate eşecul turului II al alegerilor prezidenţiale, dar nu să paseze responsabilitatea.

 „Trebuia să-şi constate propria eroare, să-şi recunoască vina şi să spună că: Dragi cetăţeni, din păcate, noi am eşuat în organizarea alegerilor şi recunoaştem acest drept al Dvs. care a fost încălcat. Autoritatea publică nu a reuşit să facă acest lucru şi nu a recunoscut nici până în ziua de astăzi, pasând responsabilitatea de la o autoritate la alta”, a declarat Eduard Digore.