VIDEO

Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arestare pentru Veaceslav Platon

Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arestare pentru Veaceslav Platon
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 25.11.2016 17:31
Veaceslav Platon va sta după gratii încă 30 de zile. Decizia a fost luată ieri de Judecătoria sectorului Buiucani, după ce procurorul a depus un demers în acest sens. În acelaşi timp, avocaţii afaceristului au cerut revocarea măsurii preventive de arest, dar completul de judecată a respins solicitarea. 

Şedinţa de judecată a durat aproximativ şase ore, timp în care Veaceslav Platon a depus două cereri de recuzare a completului de judecată. Solicitările au fost însă respinse.

Avocatul lui Veaceslav Platon s-a arătat nemulţumit de decizie.

Şedinţa preliminară în dosarul lui Veaceslav Platon va continua pe 30 noiembrie, atunci când judecătorii vor examina cererea apărătorilor care au solicitat un termen de 30 de zile pentru a face cunoştinţă cu materialele cauzei.

Afaceristul Veaceslav Platon este acuzat că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El riscă până la 25 de ani de puşcărie. Platon spune că dosarul ar fi fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, care nu a comentat acuzaţiile. 

 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP