La şedinţa Consiliului Superior al Procurorilor, s-au prezentat toţi cei şase candidaţi. Niciunul dintre ei nu s-a retras din concurs. Membrii CSP le-au spus că dosarele lor sunt complete, iar pretendenţii la funcţia de procuror general au reiterat faptul că râvnesc la acest fotoliu.

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor nu au avut nicio întrebare pentru candidaţi, astfel că au trecut repede la aprobarea proiectului de hotărâre.
Nu toţi aspiranţii la cea mai înaltă funcţie din Procuratura Generală au dorit să spună ce i-a motivat să participe la concurs.

Unii dintre candidaţi sunt cunoscuţi opiniei publice prin prisma scandalurilor mediatice, în care au fost implicaţi. De exemplu, despre Viorel Morari şi Eduard Harunjen presa a scris că deţin averi de invidiat, iar despre Igor Popa portalul anticorupţie.md a notat că a fost acuzat în repetate rânduri că fabrică dosare la comandă. Tot Popa a fost cel care a chemat judecători în izolatoarele comisariatelor de poliţie pentru ca aceştia să elibereze mandate de arestare pe numele tinerilor reţinuţi după violenţele din aprilie 2009. Procurorul-şef al municipiului Chişinău nu se simte însă vinovat de nimic.

Potrivit procedurii, candidaţii urmează să fie supuşi la trei teste: poli­gra­ful, veri­fi­ca­rea de către SIS şi exa­me­nul medi­cal. Iurii Garaba, Eduard Harunjen, Igor Popa şi Viorel Morari vor scăpa însă de verificarea SIS-ului, întrucât au fost recent avizaţi de această instituţie. De menţionat că, potrivit noii legi, procurorul general nu mai este numit de Parlament, ci de către şeful statului la propunerea CSP. Modificarea intră în contradicţie cu prevederile legii supreme, care nu a fost schimbată. În context, Roşioru a declarat că, în cazul în care Constituţia nu va fi modificată, procurorul general va fi votat aşa cum a fost şi până acum - adică de Parlament.

Amintim că fostul procuror general Corneliu Gurin a demisionat pe 1 martie.