Potrivit internauţilor care au asistat la şedinţă, victimele nu sunt de acord cu sentinţa şi protestează faţă de hotărârea instanţei. Potrivit celor prezenţi la proces, condamnatul a ieşit liber din sala de judecată.

Instanţa a admis că au avut loc doar 5 cazuri de viol din cele 16 de care a fost acuzat. 

În iarna lui 2013, ţara a fost cutremurată de cazul violurilor de la Internatul Psihoneurologic de la Bălţi. 18 femei, paciente cu deficienţe mintale, l-au acuzat pe medicul Stanislav Florea de viol în repetate rânduri.

Din spusele avocaţilor şi ale pacientelor, violurile se întâmplau de mai mulţi ani, iar asistentele medicale şi alţi medici ştiau despre aceasta, dar au preferat să tacă.

Femeile care se împotriveau erau închise în blocul II, unde se trimiteau pacientele cu acutizări ale bolii şi care se asocia victimelor cu o închisoare. Cauza penală de învi­nu­ire a lui Sta­ni­slav Flo­rea a fost por­nită pe 28 febru­a­rie 2013, con­form art. 171, alin 2 (a) CP (vio­lul săvârşit de către o per­soană care ante­rior a săvârşit un viol) şi art. 172 alin.1 CP (acţiuni vio­lente cu carac­ter sexual).

Pro­ce­sul de jude­cată a fost tergiversat trei ani. În ultimul an, sentinţa a fost amânată de câteva ori. În tot acest timp, acuzatul a trăit în libertate, iar femeile au spus de nenumărate ori cât de frică le este să locuiască în acelaşi oraş. Mai mult, la procesele de judecată, femeile trebuiau să povestească violurile, retrăind clipele de coşmar, pe când în alte ţări, în asemenea cazuri, se înregistrează mărturia.