„Nobil-Club” s-a arătat deranjat de următorul fragment din investigaţia noastră: „Veniturile impresionante obţinute de „Avia Invest” i-au permis acesteia să facă donaţii generoase, de peste 11 milioane de lei. Beneficiarii sunt, în mare parte, instituţii apropiate lui Ilan Şor. În lista companiilor care au beneficiat de donaţii din partea cesionarului Aeroportului se regăseşte SRL „Nobil-Club”, companie legată de numele ex-prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Oficial, compania este fondată de Otiv Prime Hospitality B.V., un off-shore care este proprietar şi al hotelului „Codru” din Chişinău, dar şi al cunoscutului club de noapte „Drive”. Administrator al firmei „Nobil-Club” este Teodor Bârsă, tot el director general al hotelului „Nobil” din Chişinău. Firma a beneficiat de o donaţie în valoare de 71,2 mii de lei din partea „Avia Invest”.

„Formularea respectivă, legată de conţinutul întregului articol, impune părerea cititorului că ÎCS „Nobil-Club” SRL ar fi parte la unele ilegalităţi care se comit la Aeroportul Internaţional Chişinău şi chiar ar fi beneficiat de sume băneşti provenite din această activitate, primind ca donaţie din partea SRL „Avia Invest” suma de 71 200 de lei. În realitate, însă, ÎCS „Nobil-Club” SRL nu a primit niciodată din partea SRL „Avia Invest” careva sume băneşti, indiferent de sursa provenienţei, dar a oferit, conform genului său principal de activitate indicat în statut, servicii hoteliere, care au fost achitate, ca şi oricare altă relaţie hotel/client, fiind contabilizate în modul prevăzut de lege”, se arată în scrisoarea de la „Nobil-Club”, la care au fost ataşate mai multe facturi fiscale care arată că „Avia Invest” a contractat servicii hoteliere, ale restaurantului, minibar, curăţare a hainelor, servicii frizerie etc.

Iată dezminţirea pe care o solicită „Nobil-Club”: „Prin prezenta, se dezmint informaţiile publicate la data de 18 decembrie 2015, în articolul intitulat „FOTO, DOC, INFOGRAFIC // Aeroportul off-Shor via Rusia (II) subsemnat de Mariana Raţă şi Stela Mihailovici, deoarece relatările în privinţa faptului că ÎCS „Nobil-Club” SRL a primit donaţii în sumă de 71,2 mii de lei de la SRL „Avia Invest” constituie neadevăr, iar în legătură cu expunerea publică a acestora, fără a fi dovedită veridicitatea acestora, prin ce s-a lezat reputaţia profesională a persoanei juridice, îi exprimăm scuzele de rigoare”.

Autorii cererii prealabile expediate Ziarului NAŢIONAL nu suflă însă nicio vorbă despre faptul că în investigaţia la care se referă a fost publicată şi poziţia lui Teodor Bârsă care a negat faptul că firma pe care o administrează ar fi primit vreodată donaţii de la „Avia Invest”.

„E absurd. Noi nu suntem un orfelinat ca să primim donaţii. E adevărat că am prestat servicii hoteliere pentru „Avia Invest”. Probabil, ei le-au trecut la capitolul „cheltuieli de reprezentanţă”, care includ şi sponsorizări”, ne-a explicat atunci administratorul „Nobil-Club”.

Precizăm că Ziarul NAŢIONAL a făcut referire, în investigaţia publicată, la datele din raportul Inspecţiei Financiare (vezi mai jos proba –n.r.), în care cheltuielile „Avia Invest” la „Nobil Club” sunt indicate la capitolul donaţii.

Prin cererea prealabilă expediată Ziarului NAŢIONAL, „Nobil-Club” confirmă existenţa acestor cheltuieli. Potrivit copiilor facturilor expediate, compania care a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău a cheltuit 71 750 de lei pentru serviciile contractate de la „Nobil-Club”.

Şi administratorul „Avia Invest”, Petru Jardan, a confirmat aceste cheltuieli, precizând că banii au fost achitaţi pentru servicii acordate de „Nobil-Club”.
Ziarul Naţional