Membrii de la bordul ISS au descoperit că organismele misterioase sunt doi microbi asociaţi florei umane. Conform TechTimes, anterior, microbii erau trimişi pe Pământ pentru analize. 

Secvenţierea marchează o evoluţie a modului în care sunt diagnosticate bolile astronauţilor, cât şi baza căutării vieţii extraterestre. Specialiştii de la sol au verificat ulterior rezultatele şi au ajuns la concluzia că experimentul a fost realizat cu succes pe ISS. 

În iulie 201, Kate Rubins, membră a echipajului, a fost prima persoană care a realizat prima secvenţiere a ADN-ului în spaţiu. Însă experimentul recent a reprezentat o premieră deoarece au fost transferate celule pentru observaţie şi au fost identificaţi microbi necunoscuţi în spaţiu.

Experimentul actual a fost condus de Peggy Whitson cu ajutorul microbiologului Sarah Wallace. ''Imadiat am observat apariţia microorganismelor şi erau exact aceleaşi pe care le regăsim mereu pe staţia spaţială. Confirmarea a sosit însă după evaluarea rezultatelor de pe Pământ,'' a declarat Wallace. 

După ce probele lui Whitson au ajuns pe Pământ, în septembrie 2017, a fost efectuat din nou experimentul, iar acesta a dovedit că rezultatele erau corecte. Una dintre cele trei colonii de pe ISS era Staphylococcus capitis, iar celelalte două erau Staphylococcus hominis.