"Selfie stick-ul meu se putea ataşa orice cameră sau smartphone. Iniţial, selfie stick-ul era mai complex şi mult mai rezistent. Am trecut peste selfie stick cu un tractor şi nu a păţit nimic", povesteşte Fromm. Selfie stickul original era menit să ţină camere de până la 12 kg.
Wayne Fromm a patentat selfie stick-ul încă din 2005, sub denumirea "Apparatus for supporting a camera and method for using the apparatus". Versiunea lui Fromm a intrat pe piaţă in 2006 cunoscut publicului ca "Quik Pod".

Curând acesta s-a confruntat cu o problema falsurilor. Când îşi căuta produsul pe Alibaba (Amazonul Chinei), Fromm găsea produse contrafăcute, iar după ce selfie stick-ul a devenit la moda, aceste produse au început să apară şi în Statele Unite. A văzut produse care chiar aveau poze promoţionale cu fiica lui.

Fromm şi-a dat seama că nu are cum să oprească apariţia falsurilor. Nu avea cum să-şi atribuie creaţia conceptului. Inventase Quik Pod, dar nu inventase idee de a ataşa camera pe băţ.

Canadianul, în schimb, a mizat pe calitate pentru piaţa high-end şi a abordat compania GoPro cu care a reuşit să facă un parteneriat.
Wayne Fromm a reuşit să vândă peste un milion de unităţi de Quik Pod până acum.

"Vânzările au fost bune în această industrie. Quick Pod se află în 42 de ţări", a spus Fromm.