Deşi aveţi posibilitatea să vă creaţi 100 de conturi diferite pentru Google, Gmail, YouTube şi nu numai, când vine vorba de contacte, Google nu vă oferă o cale facilă de a le transfera dintr-o parte în alta. Acestea trebuie exportate în format CSV, indiferent de numărul lor şi importate în alt cont.

Pentru a efectua primul pas, exportul, intraţi în contul vostru de Gmail şi autentificaţi-vă cu numele de utilizator şi parola aferentă. Faceţi un click în colţul din stânga sus pe cuvântul Gmail şi alegeţi Contacts. În partea stângă faceţi click pe More şi optaţi pentru Export. Dintre cele două opţiuni prezentate, alegeţi Go to old contacts. Opţional, puteţi face click pe acest link pentru a ajunge mai rapid la pagina de care aveţi nevoie. Deasupra listei de contacte, faceţi click pe pătrăţelul din stânga şi optaţi pentru Toate sau Select all. În momentul următor, după cum se poate vedea şi în captura de mai sus, în partea dreaptă, accesaţi meniul Mai multe şi alegeţi Exportă. Bifaţi Toată agenda în partea de sus, iar în partea de jos a pop up-ului ce va apărea pe ecran lăsaţi bifat Format CSV Google. Finalizaţi procesul cu un click pe Exportă şi alegeţi o locaţie de pe hard disk în care să salvaţi fişierul proaspăt creat.

Pentru a importa aceleaşi contacte într-un alt cont Google, după încheierea exportului de mai sus, intraţi pe Gmail cu noul cont. Faceţi click pe cuvântul Gmail în stânga sus şi alegeţi Contacts. În dreptul meniului More din stânga, faceţi click pe Import, alegeţi CSV or vCard File şi optaţi pentru Go to old contacts. În noua fereastră, în dreapta sus, din meniul Mai multe, alegeţi import şi alegeţi fişierul creat cu câteva minute mai devreme printr-un click pe Choose File. Iniţiaţi procesul efectiv de importare printr-un click pe Import. Aşteptaţi câteva secunde sau câteva minute până la încheiere procesului.