Noile cipuri sunt construite cu licenţă ARM „Alpine” şi, contrar aşteptărilor voastre, nu se vor putea găsi în magazinul online al Amazon, ci vor fi vândute direct constructorilor de dispozitive care vor folosi procesoarele gigantului american.

Pentru a putea fabrica noile cipuri, Amazon a fost nevoit să cumpere anul trecut Anapurna Labs care deja aveau experienţă în fabricarea de SoC-uri (System on Chip) 32-bit ARMv7 şi ARMv8 64-bit. Cipurile de la Anapurna vor putea fi incluse în routere WiFi, dispozitive de stocare de date şi, aşa cum e mai recent la modă, produse casnice în stil Internet of Things. Aparent, ASUS, Netgear şi Synology deja stau la coadă pentru noile cipuri de la Amazon.

Conform Bloomberg, SoC-urile nu sunt extrem de performante, de aceea îşi au locul mai degrabă în dispozitive simple care să se ocupe de conectivitate pe distanţe mici în comparaţie cu monştrii Intel care domină lumea serverelor şi a reţelei din spatele centrelor de date.

Se pare că noua decizie este încă un pas pe care îl face Amazon pentru a domina lumea împreună cu Google. Dar chiar şi aşa, vestea s-ar putea să nu impresioneze prea tare pe nimeni, până când o să afli că, la un moment dat, sistemul tău de sunet, microundele, frigiderul şi routerul din casă au toate „creier” de la Amazon.