Plimbări pe apă

Navă pe şine

Deşi procesul de industrializare rapidă ajuta omenirea acelui timp să producă cele mai moderne dispozitive tehnice de până atunci, niciun artist implicat în ilustrarea vederilor nu a „prezis” platformele digitale şi tehnologia care au marcat şi caracterizează epoca postmodernă.

Casă pe şine


 
Trotuar mişcător

Oamenii căpătau capacitatea de a merge pe ape, ajutaţi de baloane, cu ajutorul cărora îşi menţineau echilibrul. Mijloacele feroviare de transport erau dezvoltate şi personalizate la maximum, astfel încât oamenii puteau merge direct „cu propria casă la plimbare”, şi nu doar cu trenul. În viziunea lor, oamenii viitorului ar fi urmat să dispună de aparate personale de zbor. Vapoarele se deplasau nu numai pe apă, ci şi pe şine. Avioanele erau propulsate cu ajutorul baloanelor cu aer. Existau şi submarine acoperite, cu pereţi din sticlă, prin care călătorii puteau admira şi explora îndeaproape adâncurile. Pentru a combate inundaţiile, oraşele dispuneau de un fel de scut, un acoperiş care putea fi tras atunci când ploua foarte tare. Exista şi o maşină de „îndreptat” vremea.

Aparate de zbor personale


 
Oraş cu acoperiş

Oamenii secolului trecut anticipau şi evoluţia mijloacelor de comunicare, la numai câţiva ani după ce Graham Bell inventase telefonul (1876). De asemenea, călătoriile în ţinuturi îndepărtate, cum ar fi Polul Nord, erau imaginate drept preocupări esenţiale ale contemporanilor noştri.

Vacanţa de vară la Polul Nord


 
Teatru televizat

Nave turistice subacvatice

Maşină de controlare a vremii